Leksaksmuseet_logga
Värderingar


Värderingar


Är du nyfiken på vad din gamla leksak är värd?


Många gånger återfinns gamla leksaker på vinden eller källaren, kanske har man svårt att uppskatta om det finns något värde i det och om man ska sälja, behålla eller slänga. Behöver du hjälp med värderingen kan vi hjälpa till för en kostnad på 100:- per föremål. Skicka in en bild från fyra olika håll, höger, vänster, uppifrån och underifrån samt om det finns ett fabrikationsmärke. Maila in bilderna till vardering@leksaksmseet.se och bifoga dina kontaktuppgifter.


Märk inbetalningen med värdering "föremål" till bankgiro 569- 6075


Hur ska man värdera en leksak eller ett samlarföremål? 

Leksaken kanske genom hela din barndom har spritt glädje, varit älskad och uppskattad. Men är idag sliten, kantstött och originalförpackningen är försvunnen.

Nostalgisk har du på äldre dagar letat på marknader och i antikaffärer och kanske kommit över ett exemplar av den leksak som en gång var din favorit. Den stod där helt plötsligt på en hylla, med en prislapp var summa vida överskred din kassa. Men du sparade, och en dag var den din. Bilen oanvänd originalförpackningen. Dockan med alla sina kläder och tillbehör - och kanske också en otummad katalog? Loket till modelljärnvägen som idag är så svårt att hitta. Byggsatsen, spelet, båtarna, det första dataspelet där du skulle hjälpa Musse Pigg att släcka bränder.

Vad är värt mest?

Det slitna skicket som vittnar om minnen, eller det orörda i originalkartongen? Den kompletta figuruppställningen över Slaget vid Poltava, eller den ensamma nallen som tappat höger arm?

 

Det finns bara en sanning. och den finns bara hos dig själv. På nya Leksaksmuseet, så värnar vi om alla uppfattningar. Det slitna och älskade, det orörda i originalkartongen.

LAGA LEKSAKER?

  • Leksaksdoktorn i Motala, mobil: 0735-304821, mail: info@leksaksdoktorn.se. WWW.LEKSAKSDOKTORN.SE
  • Leksaksakuten i Stockholm, tel: 08-133197, mail: info@leksaksakuten.se WWW.LEKSAKSAKUTEN.SE
  • Dock- och leksaksdoktorn, tel: 040-492 63. mobil: 0704-856869

 

VÄRDERA LEKSAKER?

Leksaksmuseet kan åta sig att värdera era leksaker, eller er leksakssamling. handlar det om enstaka föremål mailar du en bild på föremålet (från båda sidorna, undertill om det är bil eller tåg - och gärna en bild på ett eventuellt firmamärke, etikett etc) till lg@leksaksmuseet.se - så gör vi en snabb värdering. Handlar det om en samling så kan vi ta emot er på museet, eller så kommer vi hem till er (inom Stockholmsområdet) och gör en värdering för en kostnad av 250:-/tim plus resersättning.

 

SÄLJA LEKSAKER?

Leksaksmuseet har inte ekonomiska resurser att köpa in leksaker. (Men vi kan i vissa fall hänvisa er till privata samlare inom olika områden som kan vara intresserade köpare). Leksaksmuseet tar dock gärna, under vissa förhållningsregler, emot donationer och gåvor. Vill ni sälja leksaker och samlarföremål föreslår vi att ni lägger ut billigare och nyare leksaker på Blocket, värdefulla och äldre leksaker och samlarföremål på Tradera eller Ebay. Ni kan också ta kontakt med de större auktionsfirmorna som Bukowski, Stockholms Auktionsverk m.fl.